30. marca, 2021

Vlada RS za obdobje od 1. 4. do 11. 4. 2021 napovedala zaostritev ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. Izdan je Odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (v nadaljevanju Odlok).

To za vrtce pomeni, da bomo odprti le za nujne primere – nujno varstvo se organizira za otroke, katerih OBA STARŠA (ALI EDEN OD STARŠEV, KI JE SAMOHRANILEC) sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture (sektor energetike, sektor prometa, sektor prehrane, sektor preskrbe s pitno vodo, sektor zdravstva, sektor financ, sektor varovanja okolja ter sektor informacijsko-komunikacijskih omrežij in sistemov), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v slovenski vojski, policiji in v poklicnih gasilskih enotah.

Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi POTRDILA DELODAJALCA, kar pomeni, da morajo starši vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi. Obrazec ‘Potrdilo delodajalca’ bo dostopen na spletni strani vrtca ter posredovan predsednici Sveta staršem, ki ga bo posredovala vsem predstavnikom skupin.

Da bi vedeli, kakšno je število teh potreb nam prosim danes (torek, 30. 3. 2021) do 18. ure sporočite, kdo bi nujno varstvo v času od 1. do 9. aprila 2021 potreboval.

Na e naslov: pomocnica.ravnateljice@vrtec-bled.si sporočite:

– ime in priimek otroka,

– katero skupino obiskuje ter

– od kdaj do kdaj bi varstvo nujno potreboval.

Prav tako na ta e naslov posredujete potrdilo delodajalca ali ga osebno izročite v vrtcu, najkasneje v sredo, 31. 3. Otrok, katerih starši potrdila ne bodo prinesli, ne bomo mogli sprejeti v vrtec.

Starši, ki nujnega varstva ne potrebujete, boste za čas zaprtja vrtca oz. delovanja le za nujne primere,  plačila oproščeni.

Obrazec – potrdilo delodajalca

Skip to content