Eko vrtec

EKOLOŠKA USMERJENOST,  EKO ŠOLA/VRTEC (na nacionalnem nivoju), nadaljevanje z ekološkimi vsebinami:

  • Hrana ni za tja v en dan (Odgovorno ravnanje s hrano),
  • Eko bralna značka (Ekobranje za Ekoživljenje),
  • šolski eko vrtovi (pod okriljem Inštituta za trajnostni razvoj(ITR)),
  • zbiralna akcija papirja, zamaškov, plastenk, baterij, tonerjev …

Projekt je nastal (in se obnavlja, nadgrajuje) z namenom ekološkega ozaveščanja in odgovornega ravnanja do bivanja na planetu Zemlja.

Tudi v šolskem letu 2017/18 smo se v okviru Ekošole vrtcu Bled vključili v ozaveščevalno – humanitarni projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje. S sredstvi od prodaje zbranih odpadnih plastenk PET bomo sofinancirali nakup ultrazvočne naprave srca za novorojenčke v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Organizatorji želijo s tem projektom spodbuditi mlade k dobrodelnosti in jih hkrati ozaveščati o možnostih recikliranja odpadnih plastenk – v procesu predelave lahko iz odpadne nastane nova plastenka.

Zapiranje snovnih tokov oz. krožno gospodarstvo je nujen ukrep in eden temeljnih načinov ohranjanja naravnih virov.

Zbiralni mesec bo potekal od svetovnega dneva vode do svetovnega dneva Zemlje, torej od 22. marca do 22. aprila 2018. Ker pa si v vrtcu Bled želimo, da bi zbrali čim več plastenk, smo jih začeli zbirati že meseca januarja.

Naj opozorimo še enkrat: zbiramo samo plastenke pijač in mlečnih izdelkov. Plastenke naj bodo čim bolj stisnjene in zaprte s pokrovčkom.

Vabljeni vsi otroci, starši in tudi krajani Bleda, da se pridružite akciji in nam pomagate zbirati odpadne plastenke! Šteje prav vsaka plastenka.

Skip to content