Nova aktivna igralnica

15. marca, 2021
Vrtec Bled

V času nujnega varstva smo v skupini Pikapolonice uredili novo aktivno igralnico. S prenovo so se zamenjala tla, pohištvo smo zamenjali za bolj praktično.

Oddelek je vključen v program Korak za korakom. Eno izmed načel te metodologije je, da pedagog zagotavlja spodbudno, varno, zdravo, zanimivo in inkluzivno okolje, ki omogoča raziskovanje, učenje ter samostojnost otrok. V ta namen, smo v igralnici smiselno oblikovali interesne kotičke.

Posodobili smo kotiček s kockami, knjižni, likovni in kotiček za namizne igre in dramatizacijo. Na novo smo uredili kotiček za igro z vodo, slikarski in med otroki najbolj priljubljen gibalni kotiček. V njem je postavljen letvenik, plezalna stena in klančina. Potrebi po gibanju in igri sta temeljni otrokovi potrebi, ki vplivata na njegov celostni razvoj. Z novim aktivnim kotičkom gibanje še bolj vključimo v otroški vsakdan.

Kaj pa menijo o prenovljeni igralnici otroci iz skupine Pikapolonice? Otrokom je igralnica zelo všeč. Povedali so, da najbolj uživajo v plezanju in spuščanju po toboganu.

Skip to content