Dan brez zavržene hrane

26. aprila, 2021

23. aprila smo v vrtcu praznovali dan brez zavržene hrane. Ker se redno trudimo, da bi zavrgli čim manj hrane, smo ta dan še posebej izkoristili za dejavnosti z otroki, kjer smo se pogovarjali o tem, kaj lahko storimo, da bi imeli čim manj ostankov. V skupinah so se pogovarjali, kaj lahko naredimo, da bomo pridelali čim manj ostankov, izdelovali so plakate na to temo, morebitne ostanke hrane so porabili na različne načine: sadje, ki je ostalo od preteklih dni, so zmešali v smutije, nekje so ostanke sadja narezali in posušili v sušilniku, da ga niso zavrgli in ga bodo lahko pojedli kasneje, star kruh so odnesli račkam, z olupki od sadja so nahranili konje …

Otroke sicer tudi dnevno ozaveščamo o pomenu odnosa do hrane in jih navajamo, da si vzamejo le toliko hrane, kot jo bodo pojedli.

Skip to content