POLETNI POZDRAV IN PRIPRAVE NA SEPTEMBER

24. avgusta, 2021

Prav gotovo je za vami poletje polno vtisov in doživetij. V vrtcu že tečejo priprave na novo vrtčevsko leto, ki bo zaradi širjenja koranavirusne bolezni potekalo s posebno odgovornostjo.

Ker so pogovori z MIZŠ ves čas tekli v smeri, da se pri starših (in/ali drugih, ki pripeljejo in odpeljejo otroka iz vrtca) ne bo preverjalo PCT pogoja in ker smo ves čas zagovarjali pomen zaupanja in odgovornosti staršev, vas obveščamo, da je Vlada RS na včerajšnji večerni dopisni seji to tudi zapisala (dopolnitev odloka) in nam posredovala okrožnico, v kateri je zapisano:

”Dopolnitev odloka je posledica posebne situacije v vrtcih in šolah, ki predstavlja vsakodnevni prihod in odhod staršev in drugih oseb in  traja le kratek čas. Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali v zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja. Obvezno pa je nošenje zaščitne maske in upoštevanje vseh drugih preventivnih ukrepov: razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, zračenje prostorov. Za vse druge prihode staršev v vrtec ali šolo (npr. ob uvajanju otroka – novinca v vrtec, na pogovorne urice in roditeljske sestanke) pa velja vselej tudi pogoj PCT.”

O načinih dela s 1. septembrom vas bomo podrobneje še seznanili, zaenkrat je znano, da bomo delovali po t.i. modelu B, to je vsaka skupina kot svoj mehurček.

Skip to content