NOVE MEDNARODNE IZKUŠNJE V VRTCU BLED

5. novembra, 2021

V začetku šolskega leta smo se ekipa strokovnih delavk našega vrtca, odpravile po nove izkušnje in znanja v okviru projekta Erasmus +. Z naslovom »Prostor, tretji vzgojitelj«, smo kandidirale na natečaju Cmepiusa in potem tudi dobile odobrena evropska sredstva, za izvedbo naše mobilnosti.

Dve strokovni delavki sta obiskali Estonijo in si ogledali njihove vrtce, tri pa smo potem obiskale še Češko, kjer smo pridobile nove ideje in spoznanja iz tamkajšnjih vrtcev in inštitucij. Vse izkušnje so bile zelo pozitivne. Ugotovile smo, da je skupno obema obiskanima državama to, da imajo zelo dobre prostorske pogoje za delo ter pomoč države pri financiranju vrtcev – posledično razbremenitev staršev pri ceni vrtca. Imajo tudi velike in prostorne igralnice (za približno enako št. otrok kot pri nas), veliko didaktičnega in naravnega materiala, več strokovnih delavcev v oddelku ter večja in bolje opremljena igrišča.

Take izkušnje nas bogatijo in nam dajejo zagon za iskanje rešitev in uveljavljanje sprememb, ki bodo izboljšale naše delo, saj imamo na tem področju še zagotovo prostor za napredek.

Skip to content