SPOROČANJE VZROKA ODSOTNOSTI OTROKA

21. januarja, 2022

Spoštovani starši.

Trenutne razmere, povezane z okužbami z virusom Sars CoV 2, se odražajo tudi v našem vrtcu. Obolevajo tako otroci kot tudi zaposleni. Vsakodnevno jih rešujemo z najboljšimi, zlasti organizacijskimi rešitvami, da zmoremo zagotavljati pedagoški proces in tehnično podporo.

Z dnem 19. 1. 2022 se skladno z Odlokom o spremembi in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 (Ur. l. RS, št. 8/22) spreminjajo pravila o karantenah. Odlok prinaša izjemo od napotitve v karanteno, in sicer, da se zaposlenih na področju vzgoje in izobraževanja ob visoko tveganem stiku ne napoti v karanteno. V zvezi s tem vam sporočamo, da se zaposleni v našem vrtcu, ne glede na Odlok testiramo tudi pogosteje, še posebej, če so prisotni znaki slabšega počutja. Po novem bomo pogosteje uporabljali tudi maske FFP2, če bo to potrebno.

Otroci, ki so bolni ali okuženi, ostanejo doma. Vsi ostali otroci, ki so bili z njimi v vrtcu v tesnem stiku, lahko še naprej obiskujejo vrtec. Če bi število okuženih preseglo 30 % v posameznem oddelku v obdobju 14-tih dni, bomo oddelek  napotili v karanteno.

V zvezi s tem vas prosimo, da nam (vzgojitelju oddelka) SPOROČATE VZROK ODSOTNOSTI VAŠEGA OTROKA.

V primeru, da so otroci v karanteni zaradi visoko rizičnega stika doma (oboleli družinski člani), bo vrtec na podlagi karantenske izjave (odločbe) to upošteval in je brezplačen za ta čas. Izjave ali odločbe pošljite v naše računovodstvo na e naslov: racunovodstvo@vrtec-bled.si

Če bi se razmere povezane z večjo odsotnostjo kadra poslabševale, vas obveščamo, da bomo morali spreminjati kadrovsko sestavo pogosteje kot do sedaj, da bi lahko omogočali odprtost vseh oddelkov.

Starše naprošamo, da upoštevajo vse ukrepe za preprečevanja širjenja okužb (nošnje maske, razkuževanje rok, pozornost na razdalje med osebami in čim krajše zadrževanje v prostorih vrtca).

Že sedaj in tudi v prihodnje se vam zahvaljujemo za strpnost, sodelovanje in razumevanje.

Kolektiv Vrtca Bled

Skip to content