16. maja, 2022

V mesecu maju so se otroci najstarejših skupin udeležili pet dnevnega tečaja plavanja, ki je potekal v Wellnessu Živa.

Priprave so se začele že nekaj dni prej, ko smo se v vrtcu pogovarjali o pravilih na bazenu, kaj potrebujemo v plavalnem nahrbtniku in podelili svoje dosedanje izkušnje s prijatelji. 

Vsak dan smo se odpravili do bazena polni pričakovanj in vznemirjenosti. 

Otroci so na zabaven način in igro spoznali plavanje kot šport – vse od prvih pravilnih zamahov, pa do samostojnega plavanja in skakanja v vodo. Pika na i pa je bila prav gotovo vožnja po toboganu, ki je v otroške oči privabila še večje zadovoljstvo. Kakšno doživetje! 

Kaj pa o plavalnem tečaju menijo mladi plavalci? 

1: »Zabavno je, ko plavamo sem in tja s črvom, potem gremo pa na tobogan. Sicer gre zelo počasi, ampak smo hitri kot strela«.

2: »Noro je, ko plavamo pod vodo – dobro se počutim, pa še gledam lahko pod vodo, kar je težko. A veš, kako oči pečejo? Vse mi je zelo všeč«. 

3: »Kul mi je! Zelo se zabavam, ko plavamo in skačemo s črvi ter plavalnimi deskami. Vse igrice v vodi so mi všeč, se nasmejimo. Po plavanju sem pa kar malo utrujena«. 

4: »Všeč mi je, ko plavamo in smo na toboganu. Pa skakanje v vodo – nič me ni strah. Uuu, pa mrtvak – da malo počijem, ko sem zmatran med plavanjem«. 

Zadnji dan nas je obiskal tudi zajček Sporty in razdelil medalje.  Proti vrtcu smo odhajali zadovoljni, polni prijetnih vtisov.

Za to izkušnjo, ki bo otrokom zagotovo ostala v lepem spominu, se zahvaljujemo vsem učiteljem športnega zavoda Sporty, zaposlenim v Wellnessu Živa za prijaznost ter Občini Bled, ki nam je to omogočila.   

Skip to content