JUHUHU, SPET SMO TU!

14. septembra, 2022

Juhuhu, vrtec spet je tu! Čeprav otroško veselje in razigranost ne poznata počitnic, pa je vseeno 1. september poseben dan tudi za vrtčevske otroke in njihove starše. Novo sprejeti otroci svoje prve urice preživijo v varni prisotnosti staršev, medtem ko starejši, ki jim vrtčevsko okolje ni tuje, za vstop v igralnico potrebujejo le požirek napitka za pogum. Ta jih vsako leto pričaka pred vrati njihove nove igralnice. Vsi zaposleni smo se tudi letos zelo potrudili, da je bil ta dan poseben in kar se da čaroben prav za vsakega otroka.

Ker se vsi skupaj dobro zavedamo pomena aktivnega vsakdana in gibanja za skladen razvoj posameznika, bomo v letošnjem letu še posebej veliko časa posvetili učenju preko gibanja. Pri tem nam bodo v pomoč fit didaktične gibalne igre, ki nam pomagajo pri igrivem, aktivnem spoznavanju in raziskovanju okolice, socialnem in kognitivnem razvoju in nasploh celostnem razvoju otroka. Pri tem nam bo v pomoč tudi nova pridobitev letošnjega leta – športni pedagog.

Če se spomnimo še na kakšen nasvet s predavanja ge. Barbare Konda, ki je naša zunanja sodelavka za področje gibanja, bomo s skupnimi močmi poskrbeli, da bodo naši najmlajši deležni spodbud, ki jim bodo omogočile skladen razvoj in nudile šolo za življenje.

Skip to content