17. oktobra, 2022

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že skoraj sedemdeset let. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 3. do 9. oktobra, je »SKUPAJ SE IMAMO DOBRO«.

V Vrtcu Bled smo veseli, da se končno po dveh letih zaradi epidemije otroci spet lahko družijo, uživajo v medsebojnih odnosih in tako gradijo nova, še kako pomembna prijateljstva. Kajti prav prijateljstvo je nekaj, po čemer otroci najbolj hrepenijo, druženje pa je osnovni gradnik za njihov ustrezen psihološki in socialni razvoj.

V tem tednu so prevladovale spontane igre otrok, socialne igre, ples, rajanje, igre na prostem in nasploh aktivnosti, ki so si jih zaželeli otroci sami. Prav tako so otroci za ta teden sami načrtovali jedilnik. V torek smo izvedli »Tek podnebne solidarnosti« na stadionu pred OŠ Bled, v sredo pa so nas pred vrtcem obiskali gasilci iz PGD Bled in reševalci NMP Bled. Otroci so si z zanimanjem ogledali gasilsko in reševalno vozilo, prijazni gasilci in reševalci pa so nam odgovorili na vsa naša vprašanja o svojih plemenitih poklicih. V četrtek nas je obiskal tudi čarodej Toni, ki nam je s svojimi triki pričaral iskrive nasmehe. V petek pa smo vzgojitelji v roke vzeli svoje čarobne paličice in z izletom v bližnji gozd otrokom pričarali tišino, stkano iz šumenja listov in žuborečega potoka.

Skip to content